
Ingrediënten
- 280 tot 290 gram banaan (gewicht zonder schil)
- 3 eieren
- 100 gram meel (volkoren, amandel, spelt, boekweit of een mengsel van meerdere soorten).
- 50 gram volkoren havermout
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- 100 gram appel (ca. halve appel)
- 40 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel koek-en speculaaskruiden
- Zout
- Eventuele extra: handje noten, fijngehakt.
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met je keukenmachine of staafmixer tot een glad beslag. Dit kan ook met een vork, prak ze goed fijn en maak het beslag zo glad mogelijk!
- Klop in een andere kom de eieren luchtig op en doe er een snufje zout bij. Doe dit mengsel vervolgens bij de bananenpuree en meng het wederom tot een glad beslag.
- Voeg het meel en de havermout toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden toe en meng het beslag.
- Roer tot slot de appel en de rozijnen erdoor.
- Giet het mengsel in de cakevorm die bekleed is met bakpapier en zet in de oven.
- Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster (snijdt in ca. 8 stukken)